Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nébih azt javasolja, hogy belföldön az éjszakai, kora hajnali órákban szállítsák az állatokat a hőség miatt, a 8 órát meghaladó szállítások esetében pedig kizárólag olyan járművek használata az engedélyezett, amelyeknél a külső hőmérséklettől függetlenül, álló helyzetben is biztosított a megfelelő légcsere. A kifutóval rendelkező ólaknál - árnyékos terület hiányában - a sertések könnyen leégnek a tűző napon.

Azoknál a mezőgazdasági haszonállatoknál, amelyeknél a tartástechnológiából adódóan az állatok jóléte nagyban függ az automatikus szerkezetektől - mint például ventillátorok, hűtés-fűtés, szellőztető berendezések - a jogszabályi előírások alapján olyan érzékelő riasztóberendezéseket alkalmaznak, amelyek az esetleges meghibásodást minden esetben haladéktalanul jelzik egy intézkedésre alkalmas személynek.

Ez elsősorban a baromfitartást, a húsnyúltartást érinti, ahol az állatokat zárt helyiségben tartják - olvasható a közleményben.

Keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerősebb hőhullámáról írt hétfő délután.

Az előrejelzés szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok, s többfelé a leghidegebb órákban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

(Itt olvashat arról, mit kell tennie, ha elüt egy állatot.)