Fontos figyelmeztetést adott ki az autópályakezelő

Nem vállal felelősséget a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. azokért az adatokért, amelyeket az e-matrica-érvényességet ellenőrző internetes oldalak közölnek - figyelmeztet a NÚSZ.
Napi.hu, 2017. január 27. péntek, 11:41
Fotó: Napi.hu

Bár a cég hasznosnak tartja ezeket az online felületeket, rajtuk kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül smsben, mobilalkalmazással, vagy weben keresztül megvásárolt e-matricák érvényességét lehet ellenőrizni. Ez pedig a teljes a teljes hazai e-matrica értékesítésnek mindössze 10,85 százalékát teszi. Az oldalak által biztosított információk egy pótdíjas eljárás során nem számítanak hitelt érdemlőnek, és nem használhatók fel.

A megváltott autópálya-matricák érvényességére vonatkozó teljes körű - a vásárlás módjától, helyétől és időpontjától független - információt kizárólag a NÚSZ tud adni

  • személyesen az ügyfélszolgálaton,
  • telefonon a +36-36/587-500-as számon,
  • vagy e-mailben a ugyfel@nemzetiutdij.hu címen.

Ezen felül, azok, akik a NÚSZ ematrica.nemzetiutdij.hu oldalán váltották meg pályamatricájukat, bármikor ellenőrizhetik a korábban vásárolt vignetták érvényességét. Továbbá, az e-matrica megvásárlásakor kapott ellenőrző szelvényen, visszaigazoló üzenetben, amelyet a vételtől számított két évig meg kell őrizni, szintén szerepel a megváltott e-matrica érvényességi ideje.

Fontos tudni, hogy csak a NÚSZ saját rendszere látja, ha egy e-matrica érvényessége tekintetében bármilyen változás történt. Például, ha az ügyfél a vásárláskor eltévesztette a rendszámot, vagy a járműkategóriát, és azt később korrigáltatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK