A volt miniszterelnök kijelentette: a köztársaság lényege a tárgyalás, nincs ok taktikázni, hanem tárgyalni kell. Vasárnap 17 órára várja őket az esélyes pártok jelöltjeit - olvasható a portálon.

Gyurcsány bejelentette, hogy egyoldalú lépéssel a DK visszavonja saját jelöltjét Szél Bernadett körzetében az ő javára. Minden pártot hasonló lépésekre buzdított. A Demokratikus Koalíció elnöke kiállt az összefogás mellett, és azt mondta, a demokraták, ha győznek, csak koalícióban kormányozhatnak, de a koalícióban kompromisszumokat kell kötni, és már most meg kell állapodni arról, hogy minden választókerületben csak egyetlen jelöltet állítson az ellenzék.

"A megállapodás nem lehetőség, hanem kötelesség" - közölte, majd arról beszélt, hogy a korábbi sérelmek és viták nem fontosak, és ha valaki szót akar érteni a néppel, annak szót kell értenie a többi párttal is.

Ezután közölte, sem az igazságszolgáltatás, sem a történelmi ítélet nem lesz kegyes a mostani kormányhoz. "Az új kormány első napján be fogja jelenteni, hogy csatlakozik az európai ügyészséghez. Polt Péternek ettől kezdve maradnak a tyúkperek" - jelentette ki Gyurcsány.