Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sétahajó tragédiájának idején és a mentések során is Magyarországon tartózkodott egy koreai fogorvos, aki az ázsiai Hankook Ilbo napilapnak azt mondta, bár lassan két hónapja már, hogy bekövetkezett a szerencsétlenség, a megrázó eset máig hatással van országa közvéleményére.

Eközben az utolsó áldozat rokonai hetek óta nem tágítanak a magyar fővárosból: itt akarnak lenni, ha azonosítaniuk kell a szerettüket. Képtelenek megnyugodni, minden egyes alkalommal, amikor meghallják, hogy egy eltűnt ember nyomára bukkantak, azért imádkoznak, hogy értesítsék őket a rendőrök - mesélte a lapnak az orvos, aki szoros kapcsolatot alakított ki a tragédia kapcsán hazánkban lévő koreaiakkal.

Ennek magyarázata, hogy a távol-keleti kultúrában különös jelentősége van, hogy a családnak akkor lehet eltemetni a szerettet, ha annak valamilyen földi maradványa megvan. Csak így tudnak elbúcsúzni. Az eltűnt státusz itt a család és a barátok szemében nagyobb tragédia a halálnál, amelynek az a hitbeli háttere, hogy így nem biztosak abban, hogy az elvesztett ember lelke a megfelelő helyre került.

A Blikk úgy tudja, nemrégiben ismét koreai szakemberek érkeztek Magyarországra, hogy segítsék a magyar hatóságok munkáját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság múlt héten kiadott közleménye szerint a koreai társszervekkel közösen továbbra is folytatják a keresést a Duna 215 kilométeres szakaszán. A szövegből az is kiderül, hogy egészen addig nem adják fel, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják az utolsó áldozatot.