Borzalmas helyzetben van a Hableány még eltűnt áldozatának családja

Hetek óta várja elkeseredetten a Hableány utolsó dél-koreai áldozatának családja, hogy végre megcsörrenjen a telefonjuk és közöljék velük: megtalálták rokonukat - írja a Blikk.
K. Kiss Gergely, 2019. július 18. csütörtök, 13:32
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A sétahajó tragédiájának idején és a mentések során is Magyarországon tartózkodott egy koreai fogorvos, aki az ázsiai Hankook Ilbo napilapnak azt mondta, bár lassan két hónapja már, hogy bekövetkezett a szerencsétlenség, a megrázó eset máig hatással van országa közvéleményére.

Eközben az utolsó áldozat rokonai hetek óta nem tágítanak a magyar fővárosból: itt akarnak lenni, ha azonosítaniuk kell a szerettüket. Képtelenek megnyugodni, minden egyes alkalommal, amikor meghallják, hogy egy eltűnt ember nyomára bukkantak, azért imádkoznak, hogy értesítsék őket a rendőrök - mesélte a lapnak az orvos, aki szoros kapcsolatot alakított ki a tragédia kapcsán hazánkban lévő koreaiakkal.

Ennek magyarázata, hogy a távol-keleti kultúrában különös jelentősége van, hogy a családnak akkor lehet eltemetni a szerettet, ha annak valamilyen földi maradványa megvan. Csak így tudnak elbúcsúzni. Az eltűnt státusz itt a család és a barátok szemében nagyobb tragédia a halálnál, amelynek az a hitbeli háttere, hogy így nem biztosak abban, hogy az elvesztett ember lelke a megfelelő helyre került.

A Blikk úgy tudja, nemrégiben ismét koreai szakemberek érkeztek Magyarországra, hogy segítsék a magyar hatóságok munkáját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság múlt héten kiadott közleménye szerint a koreai társszervekkel közösen továbbra is folytatják a keresést a Duna 215 kilométeres szakaszán. A szövegből az is kiderül, hogy egészen addig nem adják fel, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják az utolsó áldozatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2019.07.19 17:46

Ennyire rosszak voltak a látási viszonyok? Mert ha nem, akkor az ukrán kapitány meghülyülhetett és az utána következő ugyanolyan hajó kapitánya is. Hát igen, háború van Ukrajnában, ott az emberélet semmit sem számít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lezli, 2019.07.18 13:41

Az ő istenük adja meg nekik a halottukat, hogy megtalálják a maradványait, és el tudják temetni, a gyászt pedig feldolgozni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html