Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresi a 2019. május 29-ei hajószerencsétlenség utolsó áldozatát. A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére egyaránt - olvasható a rendőrség honlapján.

A keresésben vízirendőrök, parti egységek és légifelderítők, valamint a BRFK speciálisan kiképzett kutyái is részt vesznek. A rendőrség a keresést mindaddig folytatja, amíg reális esély van az utolsó eltűntként keresett koreai áldozat megtalálására.

A keresés mellett a büntetőeljárás - szakértők bevonásával - továbbra is folyamatban van, amelyben egy személy került gyanúsítottként kihallgatásra. A bíróság a gyanúsított bűnügyi felügyeletét elrendelte, amelyet a BRFK ellenőriz. ​

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a budapesti Margit hídnál, amikor a Viking Sigyn szállodahajó lényegében letarolta. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak meg. Azóta újabb 20 holttest került elő, egy koreai utast azonban még keresnek a hatóságok.