Itt a jó hír: újra lesz állami támogatás a lakás- és házfelújításhoz!

Folytatódik az Otthon melege program, amely a lakosság számára igényelhető vissza nem térítendő támogatás, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg - mondta Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára az M1-en.
MTI, 2017. január 26. csütörtök, 10:43
Fotó: Napi.hu

A programtól függetlenül indul majd egy a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel elnevezésű uniós hitelprogram is.

A támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászárócserén át a szigetelésig bármire felvehető. Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell. Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek az MFB Pontokon keresztül igényelhetik, költség és kamatmentesen.

A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret.

A 2014 őszén indult Otthon melege program eddig mintegy 125 ezer családot érintett. Ezt a programot az NFM, a hitelprogramot pedig az NGM fogja meghirdetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.01.27 13:20

Persze. A reklámokban mindenkinek a valóságban a haveroknak. Ahogy ez itt orbánisztánban lenni szokott
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

uzi007, 2017.01.27 11:18

Remélem nemfog szokás szerint 1 nap alatt elfogyni???Remélem nem csak informatikusok jelentkezhetnek online.?? Remélem párton kívüliek is részesedhetnek a hitelből?? Biztos,hogy panel prolik is kaphatnak ????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html