Járai Ivascsenkóval levelez

Levelet küldött Járai Zsigmond, az MNB felügyelő bizottságának elnöke Irina Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap képviseletvezetője részére, amelyben azt írja, hogy a sajtóból értesült arról, hogy az FB két ellenzéki pártot képviselő tagja tárgyalás kezdeményezett az IMF delegációjával. Tájékoztatása szerint a két tag nem képviselheti az FB álláspontját.
portfolio.hu, 2012. július 18. szerda, 23:48
Fotó: Napi.hu

"A sajtóból értesültünk arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságának két, ellenzéki pártot (LMP és MSZP) képviselő tagja tárgyalást kezdeményezett a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával" - kezdi levelét Járai Zsigmond.

A jegybank jelenlegi felügyelő bizottságának tagjait 2010 novemberében választotta meg az Országgyűlés. Az MSZP javaslatára lett FB-tag Katona Tamás egyetemi tanár, a Pénzügyminisztérium korábbi (2009-2010) államtitkára, míg az LMP delegáltja Róna Péter egyetemi oktató volt.

A jegybank felügyelő bizottságának elnöke levelében arról tájékoztatja Irina Ivaschenkót, hogy a felügyelő bizottság álláspontját ők nem képviselhetik, a tárgyaláson elhangzottak csak magánvéleménynek tekinthetők.

"A hatályos törvények értelmében a felügyelő bizottság hatáskörébe nem tartozik az MNB alapfeladatainak vizsgálata, valamint az alapfeladatok végrehajtásának mérlegre gyakorolt hatása. Ugyanígy nem hatásköre az MNB-t érintő jogszabályváltozások véleményezése" - vélekedik Járai.

Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap delegációi július 17. és július 25. között tartózkodnak Budapesten, hogy előkészítsék az új hitelkeretről szóló megállapodást. Az Index szerint az IMF több minisztériumban, így a nemzetgazdasági mellett az erőforrásminisztériumban is tárgyal majd a héten, de egyeztetnek a költségvetési tanács, a pénzügyi felügyelet, a bankszövetség vezetőivel és szakértőivel, találkoznak Tarlós István főpolgármesterrel, valamint bankok képviselőivel. Róna Péterrel a küldöttség kedden délután találkozott az MNB-ben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Csatalo2, 2012.07.19 09:01

@Axxtro: Neked biztosan, de sok mindenki másnak aligha :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Axxtro, 2012.07.19 03:20

Az MSZP és az LMP erkölcsileg szépen lassan lenullázza magát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html