Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A honvédelemre szánt 2018-as büdzsé mintegy 428 milliárd forint, amely a GDP 1,05 százaléka, és 73,6 milliárd forintos többletet jelent a 2017. évhez képest, vagyis közel 21 százalékkal nőnek a védelmi kiadások - részletezi a lap a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

A HM a megemelt költségvetési összeget az ötszázalékos illetményemelés mellett a Zrínyi 2026 programban megfogalmazott fejlesztési feladatokra - a katonák egyéni felszerelésének, harctéri fegyverzetének és a haditechnikai képességeknek a fejlesztésére -, valamint az önkéntes tartalékos rendszer továbbfejlesztésére fordítja. A tárca célja, hogy mind a 197 járásban legyen önkéntes tartalékos egység. Laktanyafejlesztési munkálatok kezdődnek Hódmezővásárhelyen, Tatán és Szolnokon.

A HM felhívta a figyelmet: a migrációs nyomás kezelése továbbra is elengedhetetlen feladata a honvédségnek. A határ menti feladatok ellátására 25 milliárd forintos összeget tartalmaz a 2018. évi költségvetés tervezete - olvasható a Magyar Időkben.