Jöhet az újabb NAV-csodafegyver?

Az elektronikus pénztárgép sok gondot megold, de nem orvosolja az idegen, számla nélküli árubevitel problémáját - véli Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.
MTI, 2017. január 2. hétfő, 07:36
Fotó: Napi.hu

Amennyiben a teljes árukészletet a beérkezéstől számítva kellene nyilvántartani számítógépes rendszerben, az legalább akkora hasznot hozna, mint az e-kassza bevezetése - mondta a kamara vezetője a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban.

Parragh László a lapnak elmondta, nem hisz a söralátét méretű adóbevallásokban, de abban igen, hogy az informatikai adatbázisokat sürgősen össze kellene kötni.

Az MKIK elnöke úgy látja, a helyi iparűzési adó struktúráját újra kellene gondolni, mert végtelenül igazságtalan, hogy azok a települések, ahol van befektető, gyarapodnak, ahol pedig nincs, azok szegényednek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.01.02 13:15

@Boka: Folyamatosan leszopja viktorékat mióta kötelező a gittegylezi tagság. Őrült pénzt kasszíroz a semmiért. Ha mi fizetjük akkor inkább azon kellene törnie a fejét hogy valamit adjon is érte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Boka, 2017.01.02 12:22

A Parragh tulajdonképpen kit képvisel? Szereptévesztésben van a túlbuzgóságával. Ez az, amikor egy csődbe ment vállakozó osztja az észt, mert azt hiszi, hogy a konkurensei vitték csődbe.
Csak egy jótanács: minél jobban szivatják a vállalkozásokat, annál mélyebbre süllyed a gazdaság és vándorol el a dolgozó lakosság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html