Egész biztos tűnik, hogy lesznek olyan nyugdíjasok, akik idén karácsonyra is kapnak Erzsébet-utalványt. Ha pedig a kormány is úgy dönt, év végén is kiosztják a lassan rendszeressé váló utalványokat, akkor lesz, aki két helyről is kap ilyen juttatást - írta az mfor.hu. A kormány egyelőre még ebben a kérdésben nem döntött, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a portál érdeklődésére jelezte, idén is vizsgálni fogják, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat.

A cikk szerint Budakeszi önkormányzata azonban már most a közgyűlés elé terjesztette a témát a szeptember 27-i ülésén. Bakács Bernadett, alpolgármester előterjesztése szerint a Budakeszin élő, szociálisan rászoruló nyugdíjasokat 3000 forint/fő összegben, a rászoruló családokat pedig 2000 forint/család összegben támogatná a városvezetés karácsony előtt Erzsébet-utalvány formájában

Nem Budakeszi az egyetlen olyan település, amely külön, saját hatáskörben is extra juttatást ad a rászorulóknak év végén. Tavaly Hódmezővásárhely megduplázta a kormány által adott Erzsébet-utalványt, és többek között például az V. kerületi vezetés is adott plusz utalványt a kerületi nyugdíjasoknak. Terézvárosban pedig most szeptemberben vittek a postások 5000 forint értékű Erzsébet-utalványt a kerületben élő mintegy 8 ezer nyugdíjasnak.

Fotó: Földi D. Attila/Napi Gazdaság