Mentőövet kap a járványban az ECB-től a gazdaság

Az Európai Központi Bank (ECB) 750 milliárd eurós értékpapír-vásárlási programot jelentett be közleményben szerda éjjel - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. március 19. csütörtök, 07:18
Fotó: Reuters

A Frankfurtban működő uniós központi bank tudatta, hogy az intézkedés célja a hitelezési költségek minél alacsonyabb szinten tartása a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek elhárítása érdekében.

A vészhelyzeti értékpapír-vásárlási program az év végéig, vagy addig tart, míg a betegség okozta válsághelyzet el nem múlik.

"Rendkívüli helyzetekben rendkívüli lépésekre van szükség" - írta a Twitteren Christine Lagarde, az ECB elnöke csütörtök hajnalban, az intézkedés bejelentését követően

"Az euró melletti elkötelezettségünk nem ismer határokat. Elszántak vagyunk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközöket a részünkre meghatározott jogkörök keretein belül teljes mértékben bevessük" - nyomatékosította Christine Lagarde.

Magyarországon szerdán Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be gazdaságvédelmi intézkedéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.05.01 19:03

Ez csak pénzügyi szemfényvesztés, ami mögött semmilyen gazdasági teljesítmény nincsen. Az ECB értéktelen kacatok hegyein ül, amit semmire sem lehet használni, amin semmit sem lehet venni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.04.30 20:47

Mi ez a képen? Nőnek nem nő, férfinak nem férfi... ja, megvan, reptoid, azaz hüllőember... ufó...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html