Baleset Rákosrendezőnél - kisiklott az esztergomi vonat

Az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra tartó - 150 utast szállító - vonat Rákosrendezőnél kisiklott. Személyi sérülés nem történt. Az érintett vonalon 30-60 perces késésekre lehet számítani.
Csernátony Csaba, 2020. február 4. kedd, 11:34
Fotó: MÁV-START Zrt.

Rákosrendezőnél kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat.

A Flist motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják - közölte a MÁV.

A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest -Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok.

A három vonalon módosult a közlekedési rend is:

  • az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé;
  • a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé;
  • a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek;
  • a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe.

A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán. ​

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.02.04 12:14

Mivel a MÁV egy külön világban él, például 15 percen belüli késés nem késés, meg az sem késés, ha váltólefagyás miatt nem jár a vonat időben, akkor a váltó miatti kisiklás sem számít kisiklásnak.
Várom az újabb faxságot, hogy milyen kamu píárdumát találnak ki erre.
A vonat nem kisiklott, csak az időjárási körülmények miatt úgy látták, hogy kisiklott.
Vagy: a vonat és a sínpár nem találta a közös utat, így elváltak egymástól, de ez nem kisiklás kategória, ezért a MÁV ezt nem tekinti kisiklásnak.
Mindegy, a lényeg, hogy kellene még 1 millát emelni a máv vezér fizetésén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html