Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár pontos időpont még nincs, de hamarosan megkezdődik az egyik legjelentősebb fővárosi közlekedési fejlesztés, a 3-as metró déli - Kőbánya-Kispest és Nagyvárad-tér - közötti szakaszának felújítása.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint erre számíthatnak az utasok:

  • A felújítás idején a metró munkanapokon egész nap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár. Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között klímás, alacsonypadlós metrópótló buszok járnak majd. Csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak, zavartalan haladásukat buszsáv, valamint kedvező jelzőlámpa-programok és egyéb forgalomtechnikai módosítások is segítik.
  • A metrópótló buszok mellett új és sűrűbben induló járatok is segítik a közlekedést: új gyorsjárat indul a Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől a metró ideiglenes végállomásához, a Nagyvárad térre 194M jelzéssel.
  • Az Alacskai úti lakótelep, illetve Pestszentimre felől közlekedő autóbusz 254M jelzéssel meghosszabbított útvonalon szintén a Nagyvárad térig jár majd.
  • Pesterzsébet felől a Soroksári úton a Nagykörút felé közlekedő buszjáratok közlekedését a BKK megerősíti: jelentősen sűríti a 23-as gyorsjáratokat, ennek keretében a Szentlőrinci úti lakótelep felől közvetlen gyorsjárat indul 223M jelzéssel a Boráros térre.
  • A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, valamint a Gyömrői út és környezete közvetlen metrókapcsolatának megőrzése érdekében a 200E buszjárat útvonalát a BKK meghosszabbítja a Nagyvárad térig.
  • Rákoskeresztúr és Rákoscsaba felől 161E jelzéssel új járat indul az Örs vezér tere felé, ez a buszjárat az M2-es metró elérésével nyújt alternatívát a belváros felé.
  • A kőbányai Újhegyi lakótelep felől az Örs vezér tere felé közlekedő 85E busz sűrűbben indul majd.
  • Sűrűbben jár továbbá többek között a belvárost elérő 2-es villamos és 99-es busz is.
  • A Volánbusz a Gyál felől a Határ út metróállomás felé közlekedő járatok közül a 84E, a 94E és a 294E buszok közlekedési rendjét úgy módosítja, hogy azok munkanapokon a hajnali óráktól kezdve egészen 8 óráig 84M, 94M, illetve 294M jelzéssel a Gyáli úton át elérik a metró ideiglenes végállomását, a Nagyvárad teret. A 89E járat változatlanul a Határ útig közlekedik.
  • A Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok a reggeli csúcsidőszakban Népliget felé a Nagyvárad teret is érintik.
  • A Budapest-bérlettel rendelkezők a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között közlekedő InterCity és gyorsvonatokat az egyébként szükséges felár megfizetése nélkül vehetik igénybe a fővárosi szakaszon. Akik Budapest elővárosai felől érkeznek vonattal, és a belvárosba szeretnének eljutni, érdemes Kőbánya-Kispesttől Zugló vasútállomás vagy a Nyugati pályaudvar felé továbbutazni a metrópótló buszra átszállás helyett.
  • Szombaton és vasárnap az M3-as metró csak Újpest-központ és a Lehel tér között jár, ekkor Lehel tér és Kőbánya-Kispest között metrópótló busz viszi az utasokat.
  • Az autósokat is érinti a változás: buszsávok lesznek az Üllői úton a Nagyvárad tér és Határ út között több szakaszon, változik továbbá a forgalmi rend az Üllői úton a Nagyvárad térnél - ahol a metrópótló buszok fordulnak majd vissza - az Üllői út és az Ecseri út kereszteződésénél, továbbá Ferencvárosban a Vágóhíd utca végében, Kispesten pedig a Vak Bottyán utcában.
  • Meghosszabbítják a buszsávot a Soroksári úton, Kőbányán a Vajda Péter úton és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán a városközpont felé vezető irányba, továbbá számos útszakaszon átalakítják a forgalmi rendeket vagy jelzőlámpa programokat módosítanak, ezért a BKK kéri a személygépkocsival közlekedőket, hogy fokozottabban figyeljenek.