Módosítást kér Tarlós - a kormány vizsgálja a dugódíjat

Tarlós István hivatalosan is kezdeményezte a kormány és a főváros között a BKV-ról kötött megállapodás módosítását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.
MTI, 2012. július 10. kedd, 14:43
Fotó: Napi.hu

Külön tárgyalások meghirdetésére nincs szükség, a kormány és a főpolgármester hivatala között folyamatos a munkakapcsolat. Tarlós István hétfőn vetette fel, hogy újra kell tárgyalni a kormánnyal a BKV-ról kötött megegyezést, miután a parlament múlt pénteken leszavazta a fővárosi dugódíj bevezetését megteremtő törvénymódosítást.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn a főpolgármestert idézve azt közölte, hogy az Országgyűlés döntése nyomán elvileg veszélybe kerülhet a 4-es metró uniós támogatása. Emlékeztetett, hogy a korábbi, szocialista-szabad demokrata többségű városvezetés 2009-es döntése alapján a beruházást támogató európai bizottsági határozat külön is nevesítette Budapest számára a dugódíj bevezetésének kötelezettségét, legkésőbb 2013-ra.

A tárca keddi közleményében kifejtette: a kormány ahogy eddig, úgy a jövőben is folyamatosan és számos eszközzel segíti a fővárosi közösségi közlekedés megörökölt problémáinak, így az uniós támogatások igénybevételével kapcsolatos kérdések kezelését. A kormány törekvésének végső célja, hogy hosszú távon fenntartható finanszírozás biztosítsa a fővárosi tömegközlekedést - jegyzik meg. Ennek részeként minden, a személyforgalmi behajtási díjjal (dugódíjjal) kapcsolatos felvetést, fejleményt is értékel és megvizsgál - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK