Autót venne féláron? Keresse a NAV-ot!

Adóügyi eljárásba keveredett magánszemélyektől lefoglalt járműveket a piaci ár feléért kínálja a NAV. Rengeteg személyautó, több kisbusz, és egy pár kamion közül választhatnak a kalandra vágyók - hívta fel a figyelmet a vezess.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. december 20. csütörtök, 18:48
Fotó: Shutterstock

A NAV oldalán most 10 ezer forinttól egymillióig hirdetik a többnyire adóügyi eljárásba keveredett polgároktól begyűjtött autókat az adóhatóság. A NAV telephelyein jelenleg a megszokottnál valamivel kevesebb, 87 darab jármű várja új tulajdonosát - olvasható a portálon.

Rendkívül színes a kínálat: nagyobbrészt személyautók, de kisbuszok és kamionok is elérhetőek. Ma már kizárólag elektronikusan lehet licitálni a kiválasztott járműre. Első lépésként a Magyarorszag.hu oldal Ügyfélkapujában kell regisztrálni, majd ezzel az azonosítóval lehet a rövidre szabott idő alatt ajánlatot tenni.

Érdemes alaposan megnézni a jármű adatlapját, ahol 3 dátum szerepel: az árverés meghirdetése után egy hónappal kezdődik a verseny, ami 3 nap alatt le is zajlik. A járműveket nyilván célszerű személyesen megnézni, amit cseppet nehézkessé tesz, hogy az ország különféle pontjain lévő helyi NAV-kirendeltségeken parkolnak.

A vonzónak tűnő ár mellett a járművek apróbetűs ismertetői olykor kellemetlen meglepetéseket is tartalmazhatnak, ugyanis egynémely jószágnak se forgalmija, se kulcsa, de a kínálatban azért akadnak a piaci ár alatti ígéretes példányok is. A NAV-szakértői minden egyes autónak megbecsülik a piaci árát, amit megfeleznek, majd erről a felezett összegről indul a licit.

A jobb ajánlatok között találhatunk egyebek között egy 2009-es Volkswagen golfot 600 ezer forintról induló licittel, 2011-es Chevrolet Cruze-t 1 miilió forintról induló licittel, de például egy 1999-es Opel Omega Caravan licitje már 70 ezer forintról indul.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Belze Bubi, 2018.12.20 23:07

Csábító árak, de én nem merek úgy használt autó vásárlásába kezdeni ha nem tudom először alaposan megnézni a járgányt, sőt, átnézetni egy számomra megbízható szakemberrel is, pláne az említett 20 éves autó esetében, amely több szempontból is érdekes kínálat...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html