Nem engedi el kórházi VIP-ellátását a Fidesz

Hiába indítványozta az ellenzék a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén, hogy szüntessék meg az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátását, a kormánypárti képviselői elvetették azt - írta a Népszava.
Szepesi Anita, 2018. október 9. kedd, 22:44
Fotó: Shutterstock

A kiemelt állami vezetők egészségügyi ellátását a Honvédkórházban és a Semmelweis Egyetem klinikáján biztosítják, a VIP-ellátás visszaállításáról az Orbán-kormány döntött 2011-ben - idézi fel a lap.

A parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén Korózs Lajos, a testület szocialista elnöke ismertette azt az indítványt, amellyel több ellenzéki képviselővel együtt javasolták: amíg a Honvédkórházban "hadiállapotok vannak", illetve a lehetetlen körülmények miatt az ország nagy centrumaiban sorra állnak fel a sürgősségi osztályok vezetői, addig a miniszterek, államtitkárok, miniszteri megbízottak mondjanak le saját VIP-ellátásukról.

Az ellátórendszer általános gondjai és a VIP-ellátás összekapcsolását Molnár Ágnes fideszes képviselő demagógiának minősítette, s úgy vélte, korábban a szocialista kormányok csak bővítették a jogosultak körét.

Kovács Sándor fideszes képviselő pedig nem hitte,hogy egy olyan kórházban, ahol több ezer ember dolgozik valóban gondot jelenthet a politikusok VIP-ellátása. Ki is mondta: ami most történik a bizottságban az nem egyéb, mint az ellenzék sajtónak szóló propagandamutatvány.

Az indítványt a bizottság kormánypárti tagjai elvetették.

Kinek jár?
Kiemelt ellátásra a kormány tagjai, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a köztársasági elnök, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója és igazgatói, az Országgyűlés elnöke, alelnökei és háznagya, az Országgyűlési Hivatala főigazgatója és igazgatói, a Kúria elnöke és helyettese, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és helyettesei, a legfőbb ügyész és helyettesei, az Alkotmánybíróság elnöke, főtitkára, tagja, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, az autonóm államigazgatási szervek elnökei és helyettesei, a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok, kormányhivatalok vezetői, központi hivatalok vezetői, kormánymegbízottak és a miniszteri kabineteket vezető kabinetfőnökök jogosultak.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.10.10 12:24

50 évig élt a nép a baloldal irányítása altt, amiről köztudomásu és tapasztalható volt, hogy a széles néprétegeknek próbál ereje szerint krvezni, ez nem tetszett, leváltotta a nép, most meg csodálkozik, hogy vérbeli jobboldali kormányt választottak 2/3-al, ami törvényszerüen a szük, minél szükebb annál jobb kissebségnek kedvez, de nagyon, az egykulcsossal, a stadionokkal, az ujgazdagok kiépítésével, min csodálkoznak, ez a nép által imádott rendszer alapja, könnyebb kevés embernek sokat adni kevesebbe kerül, mint soknak keveset., kell egy kis naci madzag, törökök, ősmagyarok, mongolok, kereszténység , és tombolhat a szegénység, sőt lopni is lehet szabadon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2018.10.10 09:42

Miért is mondanának le a VIP ellátásukról és vennék igénybe azt, amit ők biztosítanak a szavazóiknak: fideszesek, lehet beletörődni abba, hogy a felvételnél nem kérdezik meg, kire szavaztál, kit imádsz. Ugyanúgy fogtok akár 24 órát várakozni, a folyósón meghalni, estleg a szükséges kezeléseket pénzhiány miatt nem megkapni. Miközben a fideszes nacsalnyikok német színvonalú ellátást kapnnak (mint például a bizonytalan származású kisdiktátorotok beteg agya Gratzban).
A különbség az, hogy ti megérdemlitek a sorsotokat, hisz erre a népgyilkosságra szavaztatok. Na de, az ellenzékiek miért nem kapnak a befizetéseikért rendes ellátást?
Mert azokat is részben Orbán és a közeliek ellopták az EU-s támogatások nagy részével együtt, másrészt ostoba ötletekre elherdálták, ahelyett, hogy termelő beruházásokra fordították volna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.10.10 07:34

Majd ha a narancsrohadéknak is 3-6 hónapot kellene szakorvosra várni hogy mire sorra kerül már menthetetlen beteg akkor talán nem a focipályákba tömnék a pénzt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html