Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kiemelt állami vezetők egészségügyi ellátását a Honvédkórházban és a Semmelweis Egyetem klinikáján biztosítják, a VIP-ellátás visszaállításáról az Orbán-kormány döntött 2011-ben - idézi fel a lap.

A parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén Korózs Lajos, a testület szocialista elnöke ismertette azt az indítványt, amellyel több ellenzéki képviselővel együtt javasolták: amíg a Honvédkórházban "hadiállapotok vannak", illetve a lehetetlen körülmények miatt az ország nagy centrumaiban sorra állnak fel a sürgősségi osztályok vezetői, addig a miniszterek, államtitkárok, miniszteri megbízottak mondjanak le saját VIP-ellátásukról.

Az ellátórendszer általános gondjai és a VIP-ellátás összekapcsolását Molnár Ágnes fideszes képviselő demagógiának minősítette, s úgy vélte, korábban a szocialista kormányok csak bővítették a jogosultak körét.

Kovács Sándor fideszes képviselő pedig nem hitte,hogy egy olyan kórházban, ahol több ezer ember dolgozik valóban gondot jelenthet a politikusok VIP-ellátása. Ki is mondta: ami most történik a bizottságban az nem egyéb, mint az ellenzék sajtónak szóló propagandamutatvány.

Az indítványt a bizottság kormánypárti tagjai elvetették.

Kinek jár?

Kiemelt ellátásra a kormány tagjai, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a köztársasági elnök, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója és igazgatói, az Országgyűlés elnöke, alelnökei és háznagya, az Országgyűlési Hivatala főigazgatója és igazgatói, a Kúria elnöke és helyettese, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és helyettesei, a legfőbb ügyész és helyettesei, az Alkotmánybíróság elnöke, főtitkára, tagja, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, az autonóm államigazgatási szervek elnökei és helyettesei, a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok, kormányhivatalok vezetői, központi hivatalok vezetői, kormánymegbízottak és a miniszteri kabineteket vezető kabinetfőnökök jogosultak.

Fotó: Shutterstock