Háromszáz százalékos fizetésemelést kap a médiahatóság elnöke

A verseny- és közszférában is ritka az ekkora bérnövelés, mellette még más jogosultságai is vannak az NMHH elnökének.
Szabó Dániel, 2019. július 1. hétfő, 07:29
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése - idézi a 24.hu azt a parlament törvényalkotási bizottsága által javasolt, a piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetői kaphatnak.

Karas Monika legutóbbi, 2018-as vagyonnyilatkozatában még 1 millió 296 ezer forintos fizetést tüntetett fel. Most a portál szerint ez emelkedhet meg augusztus 1-től havi 4 millió forintra.

Az emelés ténye önmagában nem meglepő: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetője miniszteri fizetésre jogosult, azok növelésére nem rég példa is volt. A közelmúltban jelentősen felemelték a korábbi bő egymillió forintos szintről, most bruttó 1,7 és 2,9 millió forint között keresnek. Kettő ennél is nagyobb miniszteri fizetés van: Bártfai-Mager Andrea és Süli János, akik tárca nélküli vezetőkként közel bruttó 5 milliós havi bért kapnak. Náluk az volt a szempont, hogy az alattuk lévő állami vezetőknek ekkora a fizetése.

Az NMHH elnöke a négymilliós fizetésen túl egyebekben miniszteri juttatásokra is jogosult a 24.hu szerint, így a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig kap még kedvezményeket. Karas Monika a médiatanács elnökeként további 400 ezer forint tiszteletdíjra számíthat, a médiatanács tagjai pedig fejenként havi 1,6 millió forintra.

Aranyosné Börcs Janka, a médiahatóság főigazgatója az elnök fizetésének 60 százalékát kapná, ami Karas lehetséges emelése után 2,4 millió forintra nőhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2019.07.01 08:34

Ezt ígérte a Fidesz 2010-ben, amikor az előző, népnyúzó kormány tevékenységét mocskolta, főúri bérekről, a közpénzek "kitalicskázásáról" beszélt, lépten-nyomon?
Nem azt ígérte, hogy egyetlen vezetőnek sem lehet átlagosan, az összes juttatását figyelembe véve (tehát a rendszeres- és az eseti mozgóbért is figyelembe véve) 2 millió forintnál nagyobb bruttó havi keresete?
Ezt aztán sokezerszer (jelen esetben is) megszegték.
Ilyen egy hiteles kormány?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html