Megszólat Orbán: Korszakos győzelmet arattunk!

Orbán Viktor miniszterelnök szerint rekord győzelmet aratott a Fidesz a vasárnapi európai parlamenti választáson. Nagy változásokat ígért Brüsszelben.
Vég Márton, 2019. május 26. vasárnap, 23:31
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: a 2019-es európai parlamenti választásokat a Fidesz nyerte. "Rekord részvétel mellett rekord győzelmet arattunk. Magyarország bebizonyította, hogy európai nemzet vagyunk, Európában van a helyünk és meg is akarjuk változtatni" - mondta vasárnap esti győzelmi beszédében a kormányfő, a Fidesz elnöke.

Szerinte a Fidesz korszakos győzelmet aratott. "Mi döntöttünk a saját sorsunkról. Magyarország magyar ország marad, Európa pedig az európaiaké marad" - vélekedett a választás következményeiről. Orbán Viktor szerint a választók három dologgal bízták meg a Fideszt: védjék meg a nemzetek Európáját, állítsák meg a bevándorlást és védjék meg a kereszténységet. "Brüsszelben változásra van szükség" - magyarázta a miniszterelnök.

Hivatalos eredmény szerint 99,9 százalékos feldolgozottság mellett 52,14 százalékkal sikert aratott a Fidesz-KDNP, amely 13 képviselőt delegálhat az Európai Parlamentbe. A DK és a Momentum is jól szerepelt, a Jobbik és az MSZP viszont a vártnál gyengébben.

HOZZÁSZÓLÁSOK