Mi, magyarok ezer éve élünk itt, a Kárpát-medencében, és szeretnénk még legalább ezer évig itt is maradni, megőrizni a határainkat. Azt szeretnénk, ha a következő generációk, gyermekeink, unokáink ugyanúgy szabadon dönthetnének az életükről, ahogyan mi is - mondta Orbán Viktor.

Az európai parlamenti (EP) választáson keresztény civilizációnk léte a tét. Az EP-választás tétje az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak; Európa marad-e az európaiaké vagy átadjuk a helyet egy más civilizációból érkező tömegnek; megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak - mondta az MTI szerint a Fidesz-elnök.

Orbán szerint Európa, ha akarná, meg tudná állítani a tömeges migrációt, de kísérletet sem tett rá, sőt az EU jelenlegi vezetése támogatja, ösztönzi a migrációt.

A pártvezér hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért. A programja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Javasolta továbbá, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. Szerinte meg kell szüntetni a migránskártyákat és a migránsvízumot, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit. Orbán Viktor végül követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén - zárt hétpontos programját Orbán.

A Fidesz-elnök szerint Brüsszelben semmit sem hallani a családpolitikáról, viszont nap mint nap hallani a legális migráció fontosságáról - derül ki az MTI tudósításából.

Országos aláírásgyűjtő akciót indít szombattól a Fidesz, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentett hétpontos akciótervét a bevándorlás megállítására.