Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család jóváírhat 12 ezer forintot a gázszámlájából. Azoknak akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, ugyanezt a jóváírást biztosítják. Erről Kósa Lajos egyeztet majd az önkormányzatokkal - mondta a miniszterelnök a Facebookra feltöltött videójában.

A fával és szénnel fűtőknek úgy segítenek, hogy megemelik az önkormányzati szociális keretet 1 milliárd forinttal.

Orbán Viktor az intézkedéseket azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben rendkívüli hideg volt Magyarországon, megnőtt a családok gázfogyasztása és megnőtt a rezsiszámla - írta az MTI. (A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ugyanakkor ma azt közölte, hogy nem dőlt meg a 2005-ben mért abszolút gázfogyasztási rekord hazánkban, de még a tavalyi csúcs sem az elmúlt heti extrém hideg időben.)

Ugyancsak döntöttek a nyugdíjasok Erzsébet-utalványáról. Karácsony után most is 10 ezer forintos utalványt kapnak az idősek.

Az Idősek Tanácsa kedden azt javasolta a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

A kép forrása: MTI Fotó: Máthé Zoltán