Rogán Antal úgy ítélte meg, hogy a választási ciklus második felében mindig nehezebb a frakcióvezető dolga, mert "nemcsak a saját döntéseket kell eladni, hanem hibákat is korrigálni kell".

A parlament és a kormány az utóbbi két évben elkövetett hibákat, ennek oka az volt, hogy az oktatási rendszer, az egészségügy és a szociális rendszer "egyszerűen finanszírozhatatlan volt". A törvényeket "nagyon rövid idő alatt" hozták meg, így "nem maradt elég tér a szükséges egyeztetésre és koordinációra". Az "Európából érkezett bírálatok" egy része ebből a tényből fakadt és "teljesen jogos volt" - fejtette ki az MTI által is idézett intérjúban.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a sietség okai között ott volt-e a félelem attól, hogy a következő választás után nem lesz meg a kétharmados parlamenti többség, a frakcióvezető leszögezte: nincsen ilyen összefüggés, amennyiben pedig 2010-ben nem indították volna el a reformokat, akkor Magyarország "ma nagyon megszenvedné a gazdasági válságot". A reformok azonban elindultak, így más országokkal ellentétben Magyarország "nem szorul a német adófizetők támogatására" és megpróbálja egyedül megoldani a problémáit.

A gazdaság állapotával kapcsolatban kifejtette: "pillanatnyilag vélhetően nem is olyan rossz", hogy Magyarország nem tagja az euróövezetnek, hiszen ha a saját gondjai mellett az európai stabilitási alappal is törődni kellene, akkor Magyarországon sem jutna elég forrás semmire.

A magyarországi politikai légkörrel kapcsolatban elmondta: a politikai viták kiélezettek, de a magyar "olyan nép, amely nevén nevezi a dolgokat", magyar politikus pedig nem lehet sikeres, ha "érthetetlenül fogalmaz". A rasszista és antiszemita kijelentésekre vonatkozóan szigorítottak a parlamenti szólásszabadság szabályain, ugyanakkor "természetesen jobb lenne", ha az ilyen kijelentések tilalma a politikai kultúra része lenne, és nem "szankciókkal kellene szabályozni" - tette hozzá.

A Fidesz és a Jobbik viszonyára vonatkozó kérdéssel kapcsolatban Rogán Antal kijelentette: tévedés a két párt együttműködéséről beszélni. A Fidesz számára a Jobbik politikai ellenfél. A kormánypárt nem ért egyet a Jobbik értékrendjével, politikai stílusával és politikájának tartalmával sem, és "az is nagy tévedés, hogy a Fidesz a Jobbik szavazóira vadászik" - mondta.

Hozzátette: a Jobbik szavazóbázisának "legalább kétharmada" olyan emberekből áll, akik nem a jobboldali ideológiának, hanem a Jobbik "legveszélyesebb fegyverének", a szociális demagógiának "dőltek be".