Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország Csehországgal és Lengyelországgal közösen lép fel az ellen, hogy az unió a terrorizmus elleni védelemre hivatkozva korlátozni akarja a vadászok fegyvertartását - mondta el Semjén Zsolt, a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) csütörtöki megnyitóján.

A miniszterelnök-helyettes szerint a bevált, jól működő szabályozás megváltoztatása helyett inkább az illegális határátlépést kellene megakadályozni. A lőfegyverek tartásának ellenőrzését szigorító jogszabályt március közepén fogadta el az Európai Parlament. A jogszabály deklarált célja, hogy az eddiginél hatékonyabb akadályokat gördítsen a terroristák felfegyverzése elé - írja a Magyar Idők.

Semjén az eseményen arról is beszélt, hogy az új vadászati törvény alapján országszerte államilag fizetett tájegységi fővadászok biztosítják a megfelelő minőségű vadgazdálkodást, a kamarai törvénynek köszönhetően pedig a vadászjegyekből származó bevétel az Országos Magyar Vadászkamaránál marad. Az élőhelyfejlesztést a vadgazdálkodási alap kerete biztosítja, a természetes élővizeken pedig megszűnt az ipari halászat.

A megnyitón szó esett arról is, hogy 2021-ben hazánk rendezi meg a Vadászati Világkiállítást, a Hungexpo átalakításának tervezési munkáira és megközelíthetőségének javítására a kormány 4,5 milliárd forintot biztosított. Az esemény azért problémás, mert pár éve a kormány 17 milliárd forintért megvette a Hungexpót, de most egy francia cégtől bérli vissza.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.