Simor a desszert az IMF-találkozón

A jegybankelnökkel is találkozik a Valutaalap budapesti delegációja.
NAPI, 2012. július 24. kedd, 15:29
Fotó: Napi.hu

Simor András jegybankelnök is találkozik ma a Valutaalap-delegációval, vélhetően azután, hogy a küldöttség a monetáris tanáccsal, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal. Én vagyok a desszert - fogalmazott mosolyogva a találkozó időpontját firtató újságírói kérdésre a kamatdöntést követő tájékoztatón.

Az IMF tárgyalások eddigi állapotáról nem mondott konkrétumot az MNB elnöke, de annyit azért elárult, hogy azon szóba került a tranzakciós illeték, illetve hangsúlyozta, hogy nem tudja hogyan fog zárulni a tárgyalás. A jegybankelnök - mint korábban - most is hangsúlyozta, hogy szükség van az IMF megállapodásra, mert Magyarország - a magas külső adóssága miatt - továbbra is sebezhető a külső sokkokkal szemben.

Amint arról beszámoltunk, a jegybankelnök szerint a mai kamatdöntésen egynél több voks érkezett a csökkentésre, de a testület jelentős többséggel a tartásra szavazott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

USE, 2012.07.24 16:28

Az offshore lovag marcipánnak egy ki olvasmány a sajátjaitól:
http://atv.hu/cikk/20120724_soha_nem_latott_mereteket_oltott_az_offshore_ozas_magyarorszagon
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html