A korábban tervezettnél több üzletet zár be a Gap, miután a menedzsment arra számít, hogy nem sikerül jól a karácsonyi szezon, ami pedig a kiskereskedelmi cégeknél kulcsfontosságú időszak. A vezetőség szerint a forgalma tovább csökkenhet az ünnepi vásárlási időszakban. Korábban azt tervezte a Gap, hogy 50 üzletnél húzza le a rolót, de a kedvezőtlen piaci fejlemények fényében már 65 bolt bezárására készül még idén.

Azok a kiskereskedelmi cégek, akik lemaradnak az online értékesítésben, szenvednek, nincs ez másképp a divatiparban sem. A Gap versenytársai közül a H&M, a Forever 21 és az Inditex tulajdonában lévő Zara egyelőre erősebbek az internetes kereskedelemben.

A Gap már sorozatban a hetedik negyedévben számol be a bevételek csökkenéséről, a legutóbbi negyedévben az összehasonlítható alapon számolt . A harmadik negyedévben nettó eredménye 204 millió dollárra csökkent az egy évvel ezelőtti 248 millió dollárról. A menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait: 1,87 és 1,92 dollár közötti egy részvényre jutó eredményt vár, ami azonban csalódást okozott az elemzői várakozásokhoz képest, a konszenzus szerint ugyanis 2,02 dollárt vártak a piacok.

A részvényesek nem örültek a híreknek, a Gap részvényei több mint 4 százalékot estek a tegnapi kereskedésben az amerikai tőzsdén.