Döntött a kormány a taotámogatásról - íme, a részletek

A kormány 124 milliárd 900 millió forintban állapította meg a látványsportok társasági adó (tao) támogatásának összegét, egyúttal hatályon kívül helyezte a tavaly év végén meghatározott 50 milliárd forintos maximumot. A szakszövetségek továbbra is csak az együttes támogatást kötelesek közzétenni, a klubonkéntit nem.
Németh Géza, 2019. március 8. péntek, 09:44
Fotó: magyarepitok.hu

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet az idei támogatások összegét 124,9 milliárd forintban maximálja. Ebből építési beruházásokra 44, 2 milliárd, míg működésre 80,7 milliárd forint fordítható. A szakszövetség azonban kezdeményezheti azt, hogy a beruházásra fordítható összeg növekedjen, de akkor ugyanannyival csökkenteni kell a működési összeget.

A támogatásoknak a látvány-csapatsportok közötti felosztásáról a sportpolitikáért felelős miniszter dönt és arról értesíti a szakszövetségeket. A szakszövetség honlapján közzéteszi a működésével érintett látvány-csapatsportágra vonatkozó támogatási igazolások együttes összegét - áll a szövegben. Vagyis klubbonként nem kötelező a támogatások közzététele.

A rendelet péntektől hatályos. Egyúttal a kormány hatályon kívül helyezte azt a tavaly december 27-én hozott rendeletét, amelyben a tao támogatások összege a következő két év átlagában nem haladhatja meg az évi 50 milliárd forintot. Erre az évre viszont csak 40 milliárdot, míg 2020-ra 60 milliárdot irányzott elő a kormány, akkor.

HOZZÁSZÓLÁSOK