Új korszak kezdődik a lakáshitelezésben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóbarát lakáshitel koncepciójának célja, hogy élénkítse a magyar lakáshitel-piacot, erősítse a bankok közötti versenyt - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 22. hétfő, 10:27
Fotó: Napi.hu

A verseny hiánya miatt Magyarországon nemcsak Nyugat-, hanem Kelet-Európához képest is magasak a lakáshitelek kamatfelárai. A szóvivő jelezte, a bankok június elsejétől pályázhatnak a fogyasztóbarát lakáshitel minősítésre, szerinte ősszel már a piacon jelentős számban lesznek jelen ezek a szolgáltatások - írja az MTI.

Binder István elmondta, fogyasztóbarát lakáshitelnek elsősorban a fix kamatozású, kötött kamatperiódusú minősülhet, a fogyasztóbarát jelzálog alapú lakáshitelt pedig akár üdülőre, garázsra, építési telekre is fel lehet majd venni forintban, illetve korábbi hitel kiváltására is használható. (Éllovas a magyar lakásárrobbanás.)

A Magyar Nemzeti Bank honlapján szeptember elsejétől összehasonlítható lesz a piacon elérhető fogyasztóbarát lakáshitelek feltételei - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK