Az Együtt ezzel példát szeretne mutatni a pártoknak, én pedig személyes példát szeretnék mutatni a jelölteknek - olvasható a bejegyzésben.

"Teljesen mindegy, hogy milyen pártérdek miatt nem hívják vissza pártok a jelölteiket, azzal a Fideszt segítik hozzá a győzelemhez, vagy ha így folytatják, akár a kétharmadhoz. Rendkívül káros ez a magatartás akár a kampányfinanszírozás, akár a töredékszavazatok maximalizálása, akár bármely más magasztos eszmének beállított maszlag indokolja döntésüket" - hangsúlyozza a pollitikus, aki szerint az ellenzéki jelöltek egymással szemben való indításával elárulják a közös célt, az Orbán rendszer megdöntését.

"Ahhoz, hogy kormányváltás legyen minimum 50(!) helyen kell koordinálni" - emeli ki Juhász a posztjában.

AZ MSZP-DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum 3 körzetben húzta vissza jelöltjeit. Ez nem koordináció, hanem a választók átverése - állítja Juhász, aki azt is hozzátette, hogy az Együtt már 63 helyen nem állít jelöltet, hogy ezzel biztosítsa a Fidesz legyőzésének esélyét.

'Azt várjuk el a pártoktól és azok vezetőitől, hogy kövessék a példánkat, tegyék félre a pártjuk érdekeit, és gondoljanak a választók akaratára" - írja Juhász.

A politikus ugyanakkor a jelöltek személyes felelősségét is kiemelte: ma látni lehet, hogy ha nincs koordináció, az a Fidesz kétharmadához vezethet. Viszont bármelyik jelölt dönthet úgy - akár saját pártja akaratával szemben is -, hogy visszalép.

Budapest egyes számú választókerületében mások mellett Fekete-Győr András a Momentum elnöke, Csárdi Antal az LMP fővárosi képviselője, Naszály Márta az MSZP-Párbeszéd, és Losonczy Pál a Jobbik, valamint Hollik István, a KDNP jelöltje indul.

Képünk forrása: MTI Fotó/Mohai Balázs