Nyugdíj: fontos törvénymódosítások jelentek meg

A Magyar Közlönyben két olyan törvény is megjelent, ami jelentősen felülírja a nyugdíjazással, illetve a nyugdíjas munkavállalók társadalombiztosítási jogállásával kapcsolatos eddigi szabályokat - hívja fel a figyelmet a Perfekt adótanácsadói blog.
Szabó Zsuzsanna, 2018. augusztus 6. hétfő, 16:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Magyar Közlönyben megjelent a Magyarország 2019. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló 2018. évi XL. (Mód.) törvény, amelynek 22. szakasza július 26-ától hatályon kívül helyezi a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. (Tny.) törvény azon előírását, hogy az igénylő azon a napon, amelytől a nyugellátás folyósítását kéri, nem állhat biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban - hívja fel a figyelmet a Perfekt adótanácsadói szakblog. Ez azt jelenti, hogy az említett időponttól igényelt nyugellátások tekintetében megszűnik a biztosítási jogviszony megszüntetésének a kötelezettsége, ami az esetek többségében ez ideig is csak egyszerű adminisztratív akadály volt - jegyzik meg.

Ugyanakkor viszont változatlanul hatályba marad az a szabályozás (Tny. 83/C. paragrafus), hogy az öregségi nyugdíj folyósítását - a jogviszony létesítésének hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig - szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas

  • közalkalmazotti jogviszonyban,
  • kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami szolgálati jogviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, köztisztviselőként vagy közszolgálati ügykezelőként közszolgálati jogviszonyban,
  • bírói szolgálati viszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, ügyészségi szolgálati viszonyban,
  • a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti hivatásos szolgálati jogviszonyban vagy a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonyban áll.

A Perfekt szakemberei kiemelik továbbá, hogy nem módosulnak a rokkantsági ellátás, illetve rehabilitációs ellátás igénylése vonatkozásában a keresőtevékenység megszüntetésére vonatkozó előírások. Ezzel szemben a korhatár előtti ellátás, illetve szolgálati járandóság érdekében (a Mód.tv. 49. §-ának köszönhetően) mostantól szintén nem kell a jogviszonyt megszüntetni.

A módosítás mind a nyugdíj, mind a korhatár előtti ellátás és szolgálati járandóság esetében a július 25-ét követő kezdőnappal benyújtott igényeket érinti, így aki a nyugellátást ezt megelőző dátummal kérte, a korábbi szabályok szerinti feltételeknek kell megfelelnie - hangsúlyozzák a szakértők.

Csak szja-t kell fizetni

A másik fontos megjelent jogszabály az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény, amely 2019. január 1-jétől törli a biztosítottak köréből azokat a munkaviszonyban álló dolgozókat, akik sajátjogú nyugellátásban részesülnek. A változás kizárólag a Munka törvénykönyve (2012. évi I. törvény) szerinti munkaviszonyban álló nyugdíjasokat érinti, tehát például a közalkalmazottként munkát végző, vagy egyéb munkavégzésre irányuló (például megbízás) jogviszonyban álló társadalombiztosítási jogállása nem módosul - mutat rá a szakblog.

A szabály hatályba lépését követően (tehát jövő év január 1.) a nyugdíjas munkavállalók munkabérét kizárólag személyi jövedelemadó terheli majd, tehát nem kell tőlük semmilyen járulékot vonni, illetve nem kell utánuk szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetni. E jogviszonyukból származó jövedelmüket nem kell az esetleges kereseti korlát (ami a korhatárt be nem töltött nyugdíjasokat érinti) számításánál figyelembe venni.

Ugyanakkor e jogviszonyuk alapján nem lesznek jogosultak semmilyen társadalombiztosítási ellátásra sem, tehát nem kaphatnak 0,5 százalékos nyugdíjnövelést, illetve elveszítik baleseti ellátásra való jogosultságukat - hívja fel a figyelmet a Perfekt blog.

A szakértők szerint a változás azt is jelenti majd, hogy a (rugalmas) kisvállalkozásokban kiegészítő tevékenységű társas vállalkozói jogviszony helyett lényegesen célszerűbb lesz munkaviszonyban közreműködni, illetve háttérbe szorulhat a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti tagi munkavégzés is.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2018.08.11 10:24

De azért rás is ba....ik a kedves nyugdíjas munkavállaló, mert ha elmegy a Nők 40 éves nyugdíjába mondjuk 58 -60 éves korában és 2019 -ben tovább dolgozik mint nyugdíjas , akkor már nem fogják hozzáadni a nyugdíjához a további éveket, nem számoltathatja újra a nyugdíját megnövelve ezzel a nyugdíjának az összegét , ez pedig elég sok lenne majd pénzben , hiszen az ilyen emberek már csak 65 éves korukban lesznek tényleges öregségi nyugdíjasok ! Az állam így jobban jár majd !!! És nagy a veszély a 67 éves nyugdíj korhatár felemelésére, ha ilyen bomba egészségi erőnlétben vannak az emberek még nyugdíjas korban is ! Magyarul egyenes út a 67 éves nyugdíj korhatárhoz, az indok meg meg lesz az állambácsinak most már !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2018.08.07 08:29

"A szabály hatályba lépését követően (tehát jövő év január 1.) a nyugdíjas munkavállalók munkabérét kizárólag személyi jövedelemadó terheli majd, tehát nem kell tőlük semmilyen járulékot vonni, illetve nem kell utánuk szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetni."

Azt hiszem eljött a nyugdíjas munkavállalás aranykora! Innentől egy nyugdíjas előnyt fog élvezni - munkáltatói szempontból -, mint egy aktív korú.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html