116 magyar településen nem viszik el a szemetet péntektől

Beszünteti péntektől a hulladékszállítási szolgáltatást 116 Pest és Nógrád megyei településen a közszolgáltató, mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 26. péntek, 07:44
Fotó: AFP

A csütörtökre megjelölt két utolsó tárgyalási időpontra sem reagált az állami cég, még elutasító visszajelzést sem kaptak - mondta az Inforadiónak Gyenes Szilárd a 116 településen a szemétszállításért felelős, önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Nonprofit Kft. megbízott ügyvezető igazgatója.

"Ha péntek reggelig sem érkezik segítség, akkor megkezdjük a katasztrófavédelem és az önkormányzatok kiértesítését.

Felmértük a meglévő üzemanyagkészletet, és az óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények szolgáltatását megpróbáljuk ellátni, ameddig az üzemanyag kitart" - mondta az ügyvezető.

A gondot az okozza, hogy a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, már nem bocsát ki számlát a lakosságnak, és a lakosság sem nekik fizeti be a közszolgáltatási díjat, hanem az NHKV Zrt.-nek. A másik probléma pénzügyi, mert egy kormányrendelet a lakosságnál lévő hulladéktárolók összliterszáma alapján, egy képlet szerint írja elő a finanszírozást, ez viszont az ügyvezető szerint a valós költségeket nem fedezi. (Leáll egy fontos hulladéktípus gyűjtése - az FKF sem tudja, mi lesz.)

Képünk illusztráció. Forrása: Bay Ismoyo/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2018.10.26 12:56

Ebből botrány lesz, ha így lesz. A házak/lakótelepek előtt rothadó, elviselhetetlen bűzt árasztó szeméthegyek nagyon látszanak és szagosak is. Ezt nem nagyon lehet Sorosra kenni meg a migráncsokra.

Dél-Olaszországban, különösen Nápoly térségében az olasz maffia áldásos tevékenységének köszönhetően ( lényegében övék a szemétszállítási biznisz, az építkezés mellet, illetve az illegális narkó és fegyverkereskedelem valamint a prostitúcióval együtt) ez gyakori jelenség. Egy idő után elviselhetetlen a bűz, jönnek a macska nagyságú patkányok. Ezt pont nem kellene átvenni a nyugattól.


Íme egy rendszer, ami viszonylag jól működött, de az ostoba hozzá nem értő emberek ( olasz analógiában a "narancsos maffia " ) szétvert. " Magyarország jobban teljesít ! " XDDDDDD.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2018.10.26 11:10

2-3 évig bírták?

Egész jó!

S milyen príma fidesznyik tervezés: Csak választások után fél évvel dől be!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kutyauto, 2018.10.26 08:27

Én mondjuk kifizettem a szemétszállítást.... Most akkor mi legyen, vigyem ki én is az erdőbe a szemetet? Kifizettem a TB-t is az utóbbi 30 évben minden egyes nap és (szerencsére ) még csak igénybe sem kellett vennem.
Édesanyám is kifizette a TB-t pár évtizeden keresztül és ő sem terhelte túl a rendszert. 84 évesen pedig szinte épp csak azt nem mondják neki, hogy túl öreg már ahhoz hogy foglalkozzanak vele, szenvedjen csendben és menjen el békével. Pontosabban semmit sem mondanak, hanem hónapokon keresztül váratják különböző várókban, miközben panaszai vannak, romlik az állapota.
Az a szervezetlenség, eszetlen, érzéketlen mód ahogyan itt a dolgok működnek ; ez az ami az embereket igazán elűzi innen. Jól kereső ismerőseim számolnak fel mindent és költöznek nyugatra jöttmentnek ezek miatt a dolgok miatt.

Minden nap felbosszantják az embert valamivel. Ha mással nem akkor azzal, hogy a napi közlekedését teszik lehetetlenné a tehetségtelen, nemtörődöm szervezéssel. Ott tartunk, hogy a városközponttól 30 kilométernyi távolságból semmilyen módon nem lehet 90 percnél hamarabb eljutni a munkahelyre. MÁV - kuka, Volán - kuka , eredmény hogy mindenki autóba ül, tehát már azzal sem lehet közlekedni. Hiába vállalod, hogy drágán autózz, méregdrágán parkolj a "világvárosban".
B.szki, napi rendszerességgel fordul elő, hogy a vonat 60-80 percet (!) késik, de arra van eszük, hogy legalább a jegyvásárlási szabályokat is átírják. Így a kis helyi pénztár előtt is hosszú sorok állnak.

A végén úgyis előveszik valamelyik kalapból a pénzt és el fogják vinni a szemetet. Miért kell elmenni a falig és csinálni előtte a feszültséget? Működjenek már végre a dolgok normálisan, ha egyszer ki van fizetve!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html