Az egyetlen hatalmas szervezet főigazgatója, Török Krisztina a következő hetekben folyamatosan megbízza a szakterületeket felügyelő főigazgató helyetteseit. Elsőként Kőszeginé Szalai Hildát, az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) korábbi szakmai főigazgató-helyettesét kérte fel GYEMSZI ennek megfelelő területének vezetésére.

A lépés egyébként egyúttal azt is jelenti, hogy az eddigi főigazgatót, Szepezdi Zsuzsannát menesztik. Nem meglepő, hiszen őt  Székely Tamás egészségügyi miniszter 2008. június 1-től nevezte ki öt éves időtartamra  az OGYI élére.

A Kormány áprilisi határozata alapján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium négy korábbi egészségügyi háttérintézménye (Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet, az OGYI, Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet, az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ) az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet (EMKI) alapjain május elsejétől gazdasági együttműködésben folytatja tovább a tevékenységét. Nyilvánvaló, hogy a változó struktúrát a kormányzat kihasználja a számára nem tetsző vezetők lecserélésére.

A tárcánál úgy gondolják. hogy a korábbi helyettes kinevezésével az OGYI-nál biztosítják a szakmai jogfolytonosságot és a működés biztonságát. A szakmában azonban egyre nagyobb aggodalommal figyelik a folyamatokat. Úgy vélik ugyanis, hogy a gyógyszerforgalmazás terén kiemelkedően jó magyarországi gyakorlat ezekkel az átalakítgatásokkal sérülhet.