Hungarikumból is importra szorulhatunk

Az időjárás nemcsak nyáron, de most ősszel sem kímélte a fűszerpaprika-termesztőket és -feldolgozókat. Legalább háromhetes késésben van a paprika érése, és októberben már lehetetlennek tűnik behozni azt a lemaradást, amit a vénasszonyok nyarának kiesése okozott – mondta a Napi Gazdaságnak Ocskó István, a Szegedi Fűszerpaprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt. fűszerpaprikaalapanyag-beszerzési igazgatója.
NAPI, 2010. október 5. kedd, 04:30
Fotó:

Várhatóan országosan mintegy 30-40 százalékos terméskiesés várható, ám emellett minőségi problémák is lesznek. A nyerspaprika fakóbb lesz a megszokottnál. Nehezebb lesz teljesíteniük a nagyobb gyártóknak az élelmiszerkönyv előírásait is, a termelők egy része pedig, főleg Kalocsa környékén, a csődtől tart a terméskiesés miatt. Megtörténhet az is, hogy a készletfogyást követően jövő nyáron importpaprikára szorul az ország - mondta Ocskó István.

További részletek a keddi Napi Gazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.05 10:11

A kalocsai vagy szegedi paprika ha hungarikum akkor aligha lehet importálni. Az viszont 100% hogy a világpiacon találsz olcsóbb és/vagy jobb minőségü paprikát, mert ilyen a világ rendje. csak nem kéne ráírni a csomagolásra hogy kalocsai...
( könnyen megeshet, hogy kevernek kavarnak a gyártók sajnos...kalocsai e a paprika ha van benne mondjuk 49% brazil..???)

Eredetvédelem nélkül tényleg a halál vár a termelőkre ,mert egy rossz év és nekik kampec- nincs tartalékuk...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html