Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 8 668 731 651 forintot költött eddig a magyar kormány a Hungary Helps Programra - derül ki a Miniszterelnökség által a 24.hu adatigénylésére adott válaszból. Azt is közölték, hogy Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában - összesen 24 projekt teljesülését segélyezte a magyar állam. A program részeként keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramot is indítottak, ez 2016 és 2019 között összesen 1,381 milliárd forintba került. Utóbbinak hála viszont csak167 üldözött keresztény diák kezdte meg tanulmányait Magyarországon.

A következő ügyeket támogatta eddig Budapest:

 

  • Szíriában kórház- és iskolaépítésre, -működtetésre, illetve lakóépületek helyreállítására is több száz millió forintot küldtek.
  • Irakban egy kórház gyógyszerellátásának biztosítására, valamint egy iskola létesítésére és lakóházak újjáépítését támogattuk.
  • Libanon szintén milliárdos nagyságrendű támogatásban részesült,
  • Kongóban egy szemészeti klinika új sebészeti szárnyát építették fel 300 millió forint magyar anyagi támogatással,
  • Jordániában a Jordán folyó partján épülő Keresztelőhely-templom befejezésétől a katolikus kórus közösségi házának felújításáig jutott segítség szintén 300 milliós összegben.

 

Bár a Hungary Helps program célja az is, hogy a migrációs forrásnak tekintett országokban segítsék azt, hogy ne induljanak el tömegek Európa felé, a kormány csak keresztény felekezeteket támogatott.

A Miniszterelnökség által ismertetett adatok között egyébként nem szerepel az a kétmilliárd forint, amit Szijjártó Péter idén áprilisi megállapodása szerint két mexikói katolikus templom újjáépítésére ígért oda a kormány. A 24.hu emellett arra is kitér, hogy míg a programra bő két év alatt 8,7 milliárd forintot költött a kormány, addig az idei év első hónapjában a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló hirdetésekre 10 milliárd mehetett el.