Milliárdokat küld a kormány a Közel-Keletre

A magyar kormány a világon szinte elsőként hozott létre kormányzati tisztséget az üldözött keresztények védelmére. Az elmúlt években pedig több milliárd forintot küldött az arab térségben élő hívek megsegítésére, de mexikói templomfelújításra is jutott támogatás.
Szabó Dániel, 2019. május 7. kedd, 10:22
Fotó: Getty Images

Összesen 8 668 731 651 forintot költött eddig a magyar kormány a Hungary Helps Programra - derül ki a Miniszterelnökség által a 24.hu adatigénylésére adott válaszból. Azt is közölték, hogy Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában - összesen 24 projekt teljesülését segélyezte a magyar állam. A program részeként keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramot is indítottak, ez 2016 és 2019 között összesen 1,381 milliárd forintba került. Utóbbinak hála viszont csak167 üldözött keresztény diák kezdte meg tanulmányait Magyarországon.

A következő ügyeket támogatta eddig Budapest:

 

  • Szíriában kórház- és iskolaépítésre, -működtetésre, illetve lakóépületek helyreállítására is több száz millió forintot küldtek.
  • Irakban egy kórház gyógyszerellátásának biztosítására, valamint egy iskola létesítésére és lakóházak újjáépítését támogattuk.
  • Libanon szintén milliárdos nagyságrendű támogatásban részesült,
  • Kongóban egy szemészeti klinika új sebészeti szárnyát építették fel 300 millió forint magyar anyagi támogatással,
  • Jordániában a Jordán folyó partján épülő Keresztelőhely-templom befejezésétől a katolikus kórus közösségi házának felújításáig jutott segítség szintén 300 milliós összegben.

 

Bár a Hungary Helps program célja az is, hogy a migrációs forrásnak tekintett országokban segítsék azt, hogy ne induljanak el tömegek Európa felé, a kormány csak keresztény felekezeteket támogatott.

A Miniszterelnökség által ismertetett adatok között egyébként nem szerepel az a kétmilliárd forint, amit Szijjártó Péter idén áprilisi megállapodása szerint két mexikói katolikus templom újjáépítésére ígért oda a kormány. A 24.hu emellett arra is kitér, hogy míg a programra bő két év alatt 8,7 milliárd forintot költött a kormány, addig az idei év első hónapjában a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló hirdetésekre 10 milliárd mehetett el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.07 18:08

A fidesz qrmány kereszténysége csak álca a pénzkimentésre, mivel épp most lép ki a kereszténydemokrata szövetségből és szövetkezik a szélsőjobbos náci pártokkal.
Én nem hiszem, hogy az arab térségbe juttatott pénz az oda megy, amit a fidesz qrmány állít.
Még az élelmiszersegélyek sem érnek el azokhoz akiket illet, nemhogy pénz.
És amíg nálunk ennyi a csóri, ilyen tételekre nem is lenne szabad költenünk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.05.07 16:42

európai és világpolitkát müvel hobbiból a világ leggazdagabb országa pénzéből, ha ez az ország eltüri a stadionokra fordított 1000 milliárdot, meg a többi ablakon kidobott vejemnek meg kínaiaknak meg putyinnakme10000 milliárdot, akkor o1g nevetve gondolja, hogy most már megérdemli az ország bárhová szórok pénzt ha eszembe jut korlátlanul
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.07 15:39

Mindezt az adónkból, úgyse tudjuk már hova tenni azt a sok pénzünket... jut abból az egész világnak, gondolja boxos vezérünk, ki másnak is kéne eltartani az egész világ rászorulóit, mint a magyar adófizetőnek a bangladesi béréből, szórja is két kézzel, ide párszáz milliócska, oda pár milliárdocska, te meg dolgozz, hülye magyar, majd mi elosztogatjuk szépen... Nem hallom az orbánbirkák éljenzését, krix, terabit, lomb, lauda, Fricibacsi, hol vagytok??

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html