Húszezer forintot nyerhetnek a nyugdíjasok

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is beszáll a nyugdíjas munkavállalók toborzásába. Az érdekvédelmi szervezet szerint jól járnak a nyugdíj mellett munkát vállalók a szövetkezeti foglalkoztatással.
Komócsin Sándor, 2017. december 1. péntek, 09:13
Fotó: Shutterstock

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei irodáiban hamarosan nyugdíjas munkavállalókat kezdenek toborozni a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet megbízásából - derül ki a Világgazdaság cikkéből. A munkaadói szervezet azért szállt be a toborzásba, mert a nyugdíjuk mellett munkát vállalók segítségével mérséklődhet a vállalatok égető munkaerőhiánya.

Emellett fontos szempont, hogy úgy látják, a nyugdíjasok nagyon jól járnak ezzel a foglalkoztatási formával. A legnagyobb előny az, hogy nem munkabérként, hanem tagi jövedelemként vehetik fel járandóságukat, ezért nem kell utána egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot fizetniük, csak személyi jövedelemadót.

Ez nagyjából 20 ezer forint pluszt hoz a konyhájukra 100 ezer forint bér esetén. Ha ugyanis ez munkabér lenne, akkor 66,5 ezer forintot kapnának a kezükbe, ám a nyugdíjas-szövetkezetben dolgozók 85 ezret tehetnek zsebre.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK