Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az I bike Budapest rendezvény miatt az időszakos lezárások érintik a többi közt az Árpád hidat, a Margit hidat, a Petőfi hidat, a Hősök terét, valamint a pesti és a budai alsó rakpartot.

A rendőrség közlése szerint  tilos lesz megállni 21 óráig a VI. és XIV. kerületben a Konrad Adenauer úton, a Kós Károly sétány és a Zichy Mihály út között, valamint az Andrássy út szervizútján, az Oktogon és az Eötvös utca között.

Szakaszosan és időszakosan lezárják 15 órától a Margitsziget központi út - Árpád híd - Tavasz utca - Árpád fejedelem útja - Üstökös utcai lehajtó - Margit híd északi oldala - Jászai Mari tér - pesti alsó rakpart - Közraktár utca - Petőfi híd északi oldala - Goldmann György téri lehajtó és Bertalan Lajos utcai lehajtó - budai alsó rakpart - Döbrentei tér - Attila út - Alagút - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Deák tér - Andrássy út - Hősök tere - Kós Károly sétány - Konrad Adenauer út - Olof Palme sétány - Zichy Mihály útvonalat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a szakaszos lezárás miatt a 4-es és a 6-os villamos 15 és 17 óra között nem áll meg a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen, az 5-ös, a 9-es, a 15-ös és a 115-ös, a 29-es, a 118-as, a 134-es, a 137-es, a 218-as és a 237-es, valamint a 178-as busz, továbbá a 70-es és a CITY troli terelt útvonalon, a 109-es busz rövidített útvonalon jár, a 16-os és a 26-os busz pedig délután, 3 órától, illetve 1 órától 6 óráig nem közlekedik.

Lezárás a Bozsik Stadionnál

Budapest XIX. kerületében, a Bozsik Stadionban világháborús robbanótestet találtak, amelynek hatástalanítása miatt a lakók, az ott-tartózkodók biztonsága érdekében kiürítik és lezárják a környéket.

Korábban a XIX. kerületi önkormányzat azt közölte: a műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés emellett további XIX. kerületi utcákat érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

A XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kiürítés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcát - a Darányi utcát, a Hengersor utcát és a Parázs utcát - érint.

Az érintett övezetben lakóknak vasárnap 8.00 óráig el kellett hagyniuk az ingatlanjaikat, a területlezárás feloldását követően térhetnek oda vissza.

Emiatt a kiürítés idejére, április 28-án 7.00 órától várhatóan 17.00 óráig az önkormányzat az érintett XVIII. kerületi lakosoknak befogadóhelyeket biztosít a közelben: a Kondor Béla Közösségi Házban, a gondozásra szoruló, illetve idős lakosokat és szükség szerint gondozóikat pedig a Somogyi László Szociális Szolgálat épületében helyezik el.

További információkért ajánlják a kispest.hu és a www.bp18.hu oldalakat, valamint a www.bkk.hu, www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ma reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat is érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest - Pestszentimre szakaszon.