Az operatív programokra az idén 259 milliárd forint tervezett kötelezettségvállalás mellett 2236 milliárd forint kifizetésével számol a kormány a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok alapján.

Az egyik határozat operatív programonként tartalmazza a Nemzeti Stratégiai Referenciakeret idei kötelezettségvállalásainak tervezett mértékét. A legjelentősebb összeg, 112 milliárd forint a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) programhoz tartozik, majd a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) következik 45, illetve 44 milliárd forinttal.

A Nemzeti Stratégiai Referenciakeret idei kifizetési tervéről szóló kormányhatározat, amely szintén a pénteki közlönyben jelent meg, hónapokra lebontva tartalmazza az egyes operatív programoknál várható kifizetést, a legtöbbet egész évben a KÖZOP-on belül fordítanak számlakifizetésre és előleg-elszámolásra, 674,95 milliárdot. KEOP-ra 538,69 milliárd, TÁMOP-ra 287,31 milliárd kifizetését tartalmazza a határozat melléklete.