Idén többet kaphatunk a fizetésünk mellé

A 2008-as év slágerei világszerte az egészséges cafeteria-elemek lehetnek - derül ki egy brit kutatásból.
NAPI, 2008. május 27. kedd, 09:15
Fotó:

A felmérés készítői szerint tavaly sok ember kénytelen volt spórolni, mert féltek a globális hitelválság esetleges következményeitől, idén viszont már többet költhetnek saját egészségükre is a polgárok - számolt be a Menedzsment Fórum.

A kutatás szerint a három legnépszerűbb cafeteria-elem még mindig a magánnyugdíj, a szabadság megváltása pénzben és a magánorvosi ellátáshoz való hozzájárulás. Az utóbbi aránya az elmúlt években folyamatosan emelkedett, így került a harmadik helyre.

Az egészséges cafeteria-elemek köréből egyre többen választanak wellness-szolgáltatást a fizetésük mellé, a cégek ezzel tudnak hozzájárulni a dolgozók pihenéséhez. Egy másik tendencia, hogy tavaly az előző évekhez képest többen kérték, hogy a cég fizesse ki a fennmaradt szabadságukat - az alkalmazottak 38 százaléka folyamodott ehhez.

Korábban a dolgozók 80 százaléka kivette a lehetséges szabadnapjait, azonban a kutatók szerint az általános világgazdasági lassulás miatt fontosabbá vált számukra, hogy minél több pénzt vigyenek haza. A briteknél a tíz legnépszerűbb cafeteria-elembe tavaly került be a kedvezményes vásárlási utalvány, amelyet akár az élelmiszerboltokban is beválthattak.

HOZZÁSZÓLÁSOK