Megérkezett a friss időjárási előrejelzés vasárnapra!

Holnap 29-35 Celsius-fok várható országszerte. A hőség miatt az ország nagy részére vasárnapra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Domokos Erika, 2019. augusztus 10. szombat, 19:25
Fotó: Pixabay

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést - derül ki az OMSZ MTI-hez eljuttatott veszélyjelzéséből.

A napi középhőmérséklet vasárnap az északi, északnyugati tájak kivételével nagy területen 25 fok fölött alakul, a nagyvárosokban és délen 27 fok közelében. Az előrejelzés szerint vasárnap a minimumhőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között valószínű. A nappali maximumok 29 és 35 fok között alakulnak. A délkeleti vidékeken lesz a legmelegebb az OMSZ szerint.

Vasárnap napközben az Északi-középhegység térségében kialakulhat zivatar viharos szél, felhőszakadás kíséretében. Zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést - közölte az OMSZ.

HOZZÁSZÓLÁSOK