Szombat délután keleten (főként a Tiszántúlon és a Tisza vonalához közelebbi tájakon) egy-egy zivatar kialakulása valószínű, melyhez viharos, akár 80 kilométer/órás szél és jégeső is társulhat. Este felé pedig az északnyugati határvidéken van esély zivatarra a későbbi órákban.

A napi középhőmérséklet szombaton az ország nagyobb részén még meghaladja a 26, 27 fokot. Vasárnap az ország nagyobb részén már mérséklődik a nappali felmelegedés; a középhőmérséklet északnyugaton már 25 fok alatt, keleten, északkeleten ugyanakkor még 27 fok körül valószínű.

A Balaton és a Velencei-tó térségében nincs kilátás viharra. Mérsékelt maximum 20 kilométer/órás szélre van kilátás, ami délire, délkeletire fordulva kissé megélénkülhet (25-30 kilométer/órára. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 34 fok körül alakul. Késő estére 26 fok köré hűl le a levegő. A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 27 fokos.

Vasárnap a déli óráktól az országban többfelé várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-50 mm csapadék), jégeső (akár 2 centimétert meghaladó átmérővel), illetve 60-70, egy-egy helyen 80-100 km/h-s szélrohamok társulhatnak. Heves zivatarok kiemeltebb eséllyel a középső országrészben, az Alföldön fordulnak elő a délutáni, kora esti órákban, de kialakulásukhoz máshol is elégségesek a feltételek - írják a Met.hu-n.

Orvosmeteorológiai előrejelzés:

Légköri front továbbra sem éri el a Kárpát-medencét, de igen meleg levegő áramlik fölénk, a kánikula pedig még az egészségesek szervezetét is megviselheti. Sokaknál előfordulhat fejfájás, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás, csökkenhet a koncentráló-képesség. A hőségben sok folyadékot kell fogyasztani, kerülendők a cukros, alkohol- és koffeintartalmú italok. Az országra hőségriadó érvényes.