Vasárnap estig országszerte többnyire derült vagy kissé felhős idő várható csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 31 fok között várható.

A Balaton térségében eleinte gyenge-mérsékelt, változó irányú lesz a légmozgás, majd szombaton, az este folyamán átmenetileg egyre többfelé északias irányba fordul a szél. Az éjszaka második felében a Balaton keleti felében ismét változó irányúvá válik a szél, míg a nyugati medencében továbbra is északi szél lesz a meghatározó, mely hajnaltájt kissé meg is élénkülhet.

Jellemzően derült lesz az ég, de késő este átmenetileg északnyugat felől fátyolfelhők sodródhatnak a térségbe. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet a vízparton 16, 17 a parttól távol 12-14 fok körül alakul.

Vasárnap délelőtt gyenge vagy mérsékelt, változó irányú (a nyugati medencében jobbára északi) lesz a légmozgás. A déli óráktól kezdődően egy-egy élénkebb befújás már többfelé előfordulhat észak felől. A nap első felében zavartalanul napos idő ígérkezik, majd déltől gomolyfelhők tűnhetnek fel az égen, de csapadék nem várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő este 20, 21 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 23, a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos.

A meleg, száraz, csendes időjárás folytatódik a következő napokban is, mely kedvező az érési folyamatoknak, a betakarításnak és az egyéb mezőgazdasági munkáknak. Az elvetett repcének azonban csapadékra lenne szüksége.