Újabb adag csapadék érkezik - ez vár ránk csütörtökön

Továbbra is mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így csütörtökön a déli óráktól dél felől ismét csapadékzóna érkezik átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékkal, amely majd kora estétől ismét havazásba vált - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapjáról.
Szepesi Anita, 2019. január 23. szerda, 16:23
Fotó: Pixabay

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Az északi megyékben fokozatosan megszűnik a csapadék, majd csütörtök kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor.

Ezt követően délkelet felől többfelé várható átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, kora estétől viszont ismét havazás lesz a jellemző, és estig hozzávetőleg a Győr-Kaposvár vonalig terjed.

Az északi, északkeleti szél szerda éjszaka folyamán megélénkül, csütörtökön meg is erősödik. Főként a Nyírségben a havat is hordhatja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +4 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK