Időjárás: elbúcsúzunk a nyártól a jövő hét elején

A jövő hét felhősen indul, az évszakhoz képest hűvösebb is lesz, de pont mire megjönnek a 30 fokok, jön az újabb lehűlés.
Szabó Dániel, 2020. július 12. vasárnap, 16:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Vasárnap este még gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Este a középső megyékben elvétve még esetleg lehet zápor, ezt leszámítva nem várható csapadék. Többnyire mérsékelt marad az északi, északkeleti szél, hajnaltájt a Tiszántúlon élénkül meg a légmozgás. A késő esti 13, 19 fokról hajnalra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő, de az északi völgyekben hidegebb is lehet - derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel csapadék nélkül. Az északi szél napközben több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, fátyolfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb északkeleten képződhet több gomoly, ott egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szerdán a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás többnyire gyenge marad, csupán a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Csütörtökön közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, többórás napsütés csak délen valószínű. Elszórtan várható zápor, zivatar, néhol tartósabb eső is. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23, 28 fok között alakul, de délen 29, 30 fok is lehet.

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK