Időjárás: enyhe, nyárias idő lesz a hétvégén

Nyárias időre van kilátás a hétvégén, akkor akár 25 fok is társulhat a napsütés mellé. Pénteken viszont még csak 19 fokos melegre van kilátás.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 19. csütörtök, 16:40
Fotó: Pixabay

Csütörtök este többnyire derült vagy kissé felhős idő várható. Csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb is lehet, illetve nagy területen talajmenti fagy is előfordulhat - írja előrejelzésében az OMSZ a met.hu-n.

Pénteken a napsütés és a kevés fátyolfelhő mellett délelőtt még csak gyengébb, délután már erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, legfeljebb az északkeleti megyékben lehet kis eséllyel egy-két futó zápor. Az északi szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb is lehet, illetve nagy területen talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 19 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan napos időre van kilátás. Északkeleten lehet csak több gomolyfelhő. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, gyengén fagyhat, illetve talajmeneti fagy az országban többfelé is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Vasárnap derült, száraz idő várható, csak estétől növekszik meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Megélénkül a délkeleti, déli szél, északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, gyengén fagyhat, illetve talajmeneti fagy az országban több helyen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.
 


HOZZÁSZÓLÁSOK