Időjárás: hózápor jön pénteken, de vasárnap itt a tavasz

Péntekig marad a szeles idő, az azt kísérő melegfront pedig fejfájást, migrént, ingadozó vérnyomást válthat ki az érzékenyeknél. Aznap még hózápor, zápor is lehet. A hétvégén viszont enyhe, napos időre van kilátás. Vasárnap már 10 foknál is melegebb lehet.
Szabó Dániel, 2020. február 6. csütörtök, 14:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Csütörtök este közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, északkeleten, keleten elvétve hózápor, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél továbbra is élénk, a Bakony és Budapest körül néhol erős marad. A Balatonnál az a veszély fenyeget, hogy tetemes mennyiségű vizet fúj a partra a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Met.hu-n megjelent előrejelzésében.

A meleg fronthatást követően pénteken keleten, északkeleten hideg fronthatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás és asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Ez várható a hétvégén

Pénteken napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északias szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Szombaton a Dunántúl nyugati tájain tartósan felhős területek is maradnak, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Kisalföld térségében megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet plusz 1 és mínusz 10 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Vasárnapra virradó hajnalban a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati részén a szél erősödni kezd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és mínusz 8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb idő.


 
HOZZÁSZÓLÁSOK