Csütörtökön hajnaltól inkább csak a nyugati területeken, kora délelőtt délnyugaton lehet erősen felhős ég, errefelé fordulhat elő zápor, zivatar. Napközben itt is csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék.

Az ország legnagyobb részén csütörtökön napos, csapadékmentes idő valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik - idézi az OMSZ előrejelzését az MTI.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27, 33 fok között valószínű.

Mi a helyzet Európában?

Izland térségében nagykiterjedésű ciklon örvénylik, amely a Brit-szigetek és Skandinávia időjárására is hatással van. Ezeken a területeken változékony, gyakran csapadékos az időjárás, különösen a légörvény melegfrontjához kapcsolódó felhőzet foglal egy nagy területet az Északi-tengeren és Norvégia déli részén.

Hullámzó frontrendszer húzódik a Finn-öböltől a Kárpát-medencén át Dél-Olaszországig, amely mentén szintén felhős az idő, és különösen a frontálzóna keleti oldalán záporok, zivatarok törnek ki, helyenként felhőszakadás kíséretében. Csütörtök estig ez határozza meg a Kárpát-medence időjárását, de lassan nyugat felé távolodik, és egyre inkább a tőlünk északra megerősödő anticiklon hatása alá kerülünk.