A balti államok feletti középponttal ciklon örvénylik, amely egész Közép- és Kelet-Európa időjárását meghatározza. Hatására arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként süt ki rövid időre a nap, és többfelé fordul elő eső, havas eső, főként északon és keleten, valamint az Alpok térségében havazás.

Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt Izland területén. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra anticiklon helyezkedik el, ennek keleti peremén - Nyugat-Európában - is sok a felhő, és több helyen alakul ki záporeső. Szombat estig a Kárpát-medence fölé kezdetben többnyire nedves, majd szárazabb, több fokkal hidegebb levegő érkezik - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését az MTI.

Várható időjárás szombat estig:

Szombat hajnalig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjszaka főként északkeleten, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Elsősorban a Dunántúlon és délen várható eső, a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben hó is lehet.

Szombaton hajnaltól északnyugat felől gyorsan szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap. Reggel, délelőtt délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék.

Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, szombaton néhol viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között alakul.