Itt a friss időjárási előrejelzés

Vasárnap estig változó mennyiségű és vastagságú magas- és középszintű felhőzetre számíthatunk, emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Késő délután az Alpokalja fölé zápor, esetleg zivatar besodródhat.
Szepesi Anita, 2020. május 9. szombat, 17:09
Fotó: Pixabay

Éjszaka az északi, vasárnap inkább az északkeleti tájakon fordulhat elő néhol záporeső. A légmozgás reggelig többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, majd vasárnap napközben a délnyugati, déli szél nagy területen megélénkül, főként a Dunántúlon meg is erősödik - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)) előrejelzését az MTI.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között alakul.

Egy ciklon hatására Délnyugat-Európában változékony az időjárás, főként Spanyolországban és Franciaországban esik több helyen az eső, záporeső, néhol zivatar is előfordul. Szintén alacsonynyomású légköri képződmény és annak frontrendszere alakítja kontinensünk északi részein az időjárást, emiatt Skandináviában is több helyről jelentenek - többnyire csak gyenge - csapadékot.

Eközben Európa keleti és déli részein inkább a napos, száraz idő a jellemző. A Kárpát-medencében vasárnap is marad az átlagosnál több fokkal melegebb idő, miközben közép- és magasszinteken változó nedvességtartalmú levegő lesz felettünk.

HOZZÁSZÓLÁSOK