Éjjel 3 fokig süllyedhet a hőmérséklet, nappalra marad a nyár - itt a friss időjárási előrejelzés

Vasárnap estig nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, csupán fátyolfelhőzet lehet az égen, csapadék nem lesz. Vasárnap a keleti, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 19. szombat, 16:32
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Vasárnap estig nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, csupán fátyolfelhőzet lehet az égen, csapadék nem lesz. Vasárnap a keleti, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzést az MTI.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 3 és 9 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb, a magasabban fekvő helyeken, tópartokon enyhébb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 26 fok között várható.

A kontinens középső részén magasnyomás alakítja az időjárást, így itt száraz, napos az idő. Európa nyugati tájain azonban ciklon örvénylik, amelynek hatására Spanyolországban, Franciaországban, illetve Németország nyugati vidékén változóan felhős az ég, többfelé esik az eső.

A Jón-tenger felett medikán örvénylik, amely elérte a görög partokat. Útját viharos erejű széllökések, jelentős mennyiségű csapadék kíséri, károkat több helyről is jelentettek. Ezzel szemben a Kárpát-medencében vasárnap estig nyugodt marad az idő, ugyanis a térség az anticiklon peremére kerül.

HOZZÁSZÓLÁSOK