Megérkezett a friss időjárás előrejelzés

Vasárnap estig közepesen és erősen felhős lesz az ég, és többfelé - adott pontban akár több alkalommal is - lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szepesi Anita, 2019. július 13. szombat, 17:43
Fotó: Napi.hu

Szombaton napközben több helyen, éjfélig elszórtan valószínű zivatar az országban. A zivatarok környezetében szélerősödés (50-70 km/h) várható, néhol (nagyobb eséllyel az ország délkeleti felében) felhőszakadás, illetve kis méretű jég előfordulhat.

Éjszaka csökken valamelyest a felhőzet, és kevesebb helyen is várható csapadék. A Tiszántúlon nagy területen, másutt kisebb körzetekben maradhat erősen felhős az ég.

Vasárnap nyugatról kelet felé haladva egyre kevesebb lehet a napsütés, és nő a zápor, zivatar esélye. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, főként a Dunántúlon megerősödik, de a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 18 fok között alakul, északnyugaton lesz a legenyhébb, az északi völgyekben a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 26 fok között valószínű.

További részletek itt.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK