Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap délután erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel. Tartósabban napos időben inkább csak a Délnyugat-Dunántúlon lehet bízni. Többfelé kell ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol jégeső is lehet. A délnyugati megyékben a legkisebb a csapadék esélye. A déli szél országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak - írják a Met.hu-n előrejelzésében.

Az Országos Meteorológia Szolgálat zivatar miatt az összes megyére első fokú riasztást adott ki, kivételt csak Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg jelent, amelyre másodfokú riasztás van érvényben. Pest megyére is másodfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt, rövid esőzések alatt akár 50 milliméter csapadék is hullhat elég gyorsan. Ez utóbbi még Jász-Nagykun-Szolnokban is megtörténhet.

Vasárnap éjjel általában sok lesz felettünk a felhő, de elsősorban a Dunántúlon eleinte kevésbé felhős, derült tájak is lehetnek, ott helyenként, a Dunától keletre szórványosan várható zápor, zivatar. A Dunántúlon északnyugatira forduló szél megélénkül, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok körül viharos szélrohamok is várhatóak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Ezt a frontérzékenyek is megszenvedhetik: a nyugati megyék fölé hétfőre megérkezik a hidegfront, ott az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Ugyanakkor a keleti országrészben nem lesz fronthatás.

Hétfőn napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett közepesen és erősen felhős idő lesz erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. A legtöbb napsütés az Alföld déli és keleti részén valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati harmadán valószínű csapadék. A Dunántúlon az északnyugati szél megélénkül, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok körül viharos szélrohamok is várhatóak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a hűvösebb.

Kedden eleinte északkelet kivételével többnyire erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik a felhőzet, néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A Kisalföldön megélénkül az északi szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között várható.