Megérkezett a friss időjárás előrejelzés

Csütörtök estig elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein is felhősebb lesz az ég, és elsősorban az északkeleti megyékben (nagyjából a Börzsöny-Békéscsaba vonaltól keletre) alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Másutt estig még napos, gomolyfelhős idő ígérkezik
Szepesi Anita, 2019. július 11. csütörtök, 18:35
Fotó: Getty Images

Éjszaka a középső és keleti megyékben mindenütt csökken a felhőzet, jórészt kiderül az ég. Eközben az éjszaka folyamán a Dunántúlon, majd péntek délelőtt már keleten is fokozatosan megnövekszik a felhőzet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg egy-egy zivatar, de délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is.

Csütörtökön az északnyugati, holnap már a nyugatias szelet kísérhetik élénk, ma még helyenként erős széllökések, de a mai zivatarok környékén átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, Nyugat-Magyarországon lesz enyhébb a reggel, de az északi völgyekben, a Nyírségben és az Alföld homokhátságain ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 20 és 26 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK